Syksy on saapunut vaikka suhteellisen lämmintä on ollutkin. Puiden lehdet kellastuvat, aamuisin koiria päästäessä ulos tuoksuu syksy. Syksyn mukana tulee pimeys ja väsymys... Paljon on myöskin tapahtunut sitten viime kirjoituksen. Aika on taasen mennyt niin kovin nopeasti, ihan kuin se vain PAM katoaisi johonkin.

Syksyn myötä on myöskin tullut aika päättää opintoni ja saattaa rakennusprojektikin talon osalta päätökseen. Virallisesti koulunihan loppui huhtikuulla ja sain todistuksen koululta. Koko alkuviikon pänttäsin sitten siihen mihin koulu minua on valmentanut sekä työkaverini työpaikalla. Nimittäin eilen sitten oli työpaikallani arvioija katsomassa ja testaamassa ammattitaitoani. Jännittävä päivä kaikinpuolin, koko ajan valvoja kulki perässä ja kyseli laidasta laitaan kaikkea. Päivä sujui kuitenkin hyvin ja jännitys hiukan jo laantui puolen päivän jälkeen. Raskas päivä jonka jälkeen olo oli aivan tyhjä. Päivä sai kuitenkin hyvän päätöksen kun arvioija sanoi että hän puoltaa sitä, että saan tutkintopaperit kouraan =) JES! Päivän aikana ei kukaan asiakas kysynyt lisääntymisestä joten se pitää vielä suorittaa eräänlaisena puhelin simulaationa. Raskain päivä on kuitenkin takana ja vielä tänäänkin olo on ollut väsynyt ja jotenkin tyhjä.

Sitten muihin aiheisiin... Kaksi viikkoa sitten olimme Lahdessa Maijulla ja Maralla. Lauantaina valiobileitä ja sunnuntaina sitten mätsäri johon Ristoa oli pyydetty tuomariksi. Kiitos vielä kerran Nitan ja Nemon valiobileistä. Naurua ainakin riitti toivottavasti sen myötä monta lisävuotta =) Riston tuomaroidessa minä ja Myrtti osallistuimme pentukehään. Pentuja oli aika paljon. Myrtti esiintyi todella hyvin ja saikin siitä kehuja, eipä olisi uskonut tytöllä olevan ensimmäistä kertaa näyttelyhihna kaulassa. Punainen nauha saatiin mutta sijoitusta ei tullut.

Laki aloitti vihdoinkin juoksunsa ja on nyt "mummulassa" hoidossa. Laki antaa viime hetken neuvonsa partacollie kaverilleen Rusinalle jolla on laskettu aika ensi viikolla. Laki on tämän syksyn aikana menossa vielä yhteen näyttelyyn kokeilemaan josko se viimeinen serti sieltä tulisi. Nisse ja Myrtti on osittain nypittyjä ja odottavat vielä viimeistelyä. Isä ja tytär on ilmoitettu muutamiin syksyn näyttelyihin. Veeti ja poikansa Alpo alkavat olla kohta karvassa mutta nämä pojat eivät ole tämän vuoden puolella näytelmiin menossa. Pojat nauttivat syksystä ja tulevasta talvesta. Telma neitokainen odottelee parturiin pääsyä ja nauttii kaivamisesta sekä juoksemisesta.

Rakennuksellakin asiat ovat menneet eteenpäin. Toisina päivinä nopemmin ja toisina hitaammin. Makuuhuone ja vierashuone ovat valmiita. Väliovia on tämän viikon aikana laitettu ja ne ovatkin nyt kaikki paikallaan. Pappani on ahkeroinut keittiön parissa ja se alkaakin olla valmiina. Vielä ovet puuttuvat sekä vetimet. Astianpesukone on nostettu paikalleen ja uunia odotellaan saapuvaksi kodinkone liiikkeeseen.

Tässä keittiö!

Jääkaappi ja pakastin tulevat tälle sivulle!

Tässä on saunaosaston wc jossa nyt kaappien rungot pystyssä. Ovista tulee pähkinän väriset ja aika tummat sellaiset.

Ja tässä on sitten toinen wc jota tehdään parhaillaan.

Tarkoituksena olisi että Lokakuun loppuun mennessä kaikki olisi tip top valmiina. Lopputarkastus aika ollaan jo varattu. Muutama pensaskin on jo pihaan istutettu sekä omenapuu. Pihahommat jäävät ensi vuoteen. Huomenna olisi tarkoitus sitten alkaa suunnittelemaan koirille aitausta. Päätimme tehdä ensin väliaikaisen aitauksen talven ajaksi. Katsotaan sitten ensi vuonna minkälainen aitaus koirille loppujen lopuksi tulee.