Laki steriloitiin helmikuussa 2011 jolloin eläinlääkäri kuuli sydämestä pienen sivuäänen. Neidista otettiin verinäytteet anemian takia. Anemiaa ei kuitenkaan todettu ja leikkaus sujui malliikkasti. Sivuääntä jäätiin seuraaman, koska synnytyksestä oli niin vähän aikaa.

Kesän alkupuolella sydän kuunneltiin uudelleen ja sivuääni oli edelleen olemassa, jäimme seuraamaan tilannetta.

Loppukesästä / alkusyksystä Laki alkoi oireilla se ei jaksanut enään leikkiä niin kuin ennen. Lähinnä tyttö vain oli sisällä, makoili sohvalla ja ruoka maistui. Päätimme että nyt on tarkempien tutkimusten aika. Ensin otettiin perusverikokeet sekä kilpirauhasarvot ja nämäkin olivat kunnossa.

Röntgen kuvissa selvisi, että sydän on normaalia suurempi ja oikeapuoli on laajentunut. Sama nähtiin ultraäänessä. Mitään synnynnäisi vikoja ei löytynyt. Lopulta eläinlääkärin diagnoosi oli että sydän on vaurioitunut viime synnytyksessä, keuhkojen paine on noussut liian suureksi. Ennuste on erittäin epävarma, toisilla tilanne paranee ja toiset menevät huonommaksi pikkuhiljaa. Nyt Lakilla on lääkitys ja katsomme miten se alkaa toimia pidemmän päälle.