Vuosi 2012 ei sisältänyt luomisen tuskaa vaan luopumisen tuskaa, kyyneleitä, surua, iloa, uusia ystäviä, syntymisen ihme. Mikä on oikein? Mikä on väärin? Mikä on paras tapa?
 
Vuosi 2012 opetti, että mitään ei pidä pitää itsestään selvyytenä, partaisia ystäviämme tulee rakastaa koko sydämellään joka päivä, koska koskaan ei tiedä mikä päivä on viimeinen.
Alkuvuosi 2012 sujui rauhallisesti, tulevaisuutta hiukan pohdiskellen ja kesää suunnitellen. Talvesta ja pimeydestä nauttien.
 
Sekä sairastaen influenssan, en muista että koskaan olisimme olleet niin kipeitä. Siitä onneksi selvittiin lukuisten lääkekuurien kera.
Maaliskuun alussa Laki muuttui väsyneeksi ja viihtyi enemmän omissa oloissaan. Koira joka oli aina iloinen ja aina mukaan lähdössä. Lakilla todettiin gushingin tauti eli lisämunuaisen kasvain, tämä sairaus on erittäin harvinainen näin nuorella koiralla. Lääkärit eivät olleet koskaan nähneet niin korkeita kortisoli arvoja kuin Lakilla oli. Päätimme, että Lakin olisi parempi juosta sateenkaarisillalla...

Happy-Go-Lucky Sandora
8.8.2006- 31.3.2012

 


Vain kuukautta Lakin kuoleman jälkeen partacollie Rusina sairastui äkillisesti ja vakavasti. Rusinan omistajien ollessa reissussa veimme sen lääkäriin joka totesi Rusinalla olevan useita vatsakasvaimia jotka vuotavat. Rusina lähti Lakin perässä sateenkaarisillalle vain 6 vuoden iässä.

RusinaKesällä Myrtti, Nisse ja Maisa osallistuivat näyttelyihin. Joensuussa Maisa oli vsp ja sai ensimmäisen sertinsä ja toisena päivänä Nisse oli Rop ollen ainoa Sa:n saanut koira. Pitkästä aikaa saimme kokea iloa, alkuvuoden ollessa niin murheellinen.

Elokuussa pitkäaikaisesta unelmastamme tuli totta, kun venäjänmustaterrieri poika Jethro muutti käppänöiden kaveriksi. Yli vuoden kestävä projekti oli saanut parhaan mahdollisen päätöksen. Tämä pieni karvaturri valtasi meidän kaikkien sydämet.Loppu kesästä aloimme tehdä terassia takapihalle. Koirat osallistuivat talkoo hommiin myös erittäin ahkerasti. Alpo kiipeli pöydille ja keksi kaikenlaisia temppujaan.

Elokuun lopussa Nisse sairastui vakavasti. Lääkärit epäilivät, että sillä on virtsarakossa kasvain. Päätimme että Nisse leikataan ja katsotaan mitä rakossa on. Murhe oli suuri koska olimme keväällä menettäneet Lakin, tuntui niin epäreilulta että voisimme menettää myös Nissen. Nissen rakosta ei kuitenkaan löytynyt kasvainta vaan erittäin paljon tulehduserittä sekä tulehduksesta johtuvia struviittikiteitä.

Nisse toipilaanaElokuussa päätimme astuttaa Maisan Veetillä ja katsoa tuleeko pentuja.
Maisan todettiin olevan tiine ja aloimme odottaa pentujen syntymistä.
15.10.2012 Maisa synnytti uros pennun sekä neljä narttua.Jethro ja Nisse sairastivat koko loppuvuoden. Nissen virtsarakon tulehdukset uusivat ja useita antibioottikuureja syötiin. Lopulta lääkäri sanoi, että uskoo tulehdusten johtuvan eturauhasesta vaikka se ultraääni kuvissa näyttikin rauhalliselta. Lääkärin suosituksesta päätimme, että Nisse kastroidaan. Jethro kärsi märän syksyn ja alkutalven vuoksi hot spoteista, korva- ja tassutulehduksista.

Joulukuussa pennut muuttivat uusiin koteihinsa. Kaikki saivat ihanan kodin ja kaikilla on alku lähtenyt hyvin sujumaan.
Meidän laumamme vahvistui kahdella. Pihkatassun Dolly pääsi sijoitukseen tuohon 10km päähän. Innolla odotan Kertun kasvamista ja yhteistyötä sijoitusperheen kanssa.

Pihkatassun Daralla todettiin pentutarkastuksessa aivan pieni sivuääni sydämessä. Neitokainen jäi kotiin ja nyt odotamme ja toivomme, että kyseessä olisi pentuajan ongelma joka olisi puolen vuoden ikään mennessä ohi.

Joulukuussa pukki toi mukavia lahjoja. Taulu jossa on kaikki rakkaamme on nyt olohuoneen seinässä. Laki on tosin poissa joukosta ja valkoinen Telma asuu uudessa kodissaan ja on voinut hyvin.Messarin tuliainen on vielä vailla omaa paikkaansa mutta eiköhän se ansaitsemalleen paikalleen pääse =)Viime vuosi oli raskas kaikkine murheineen ja koirien sairastumisien vuoksi että sellaista emme kenellekään toivoisi. Koko sydämestä toivomme tämän vuoden olevan parempi ja tuovan enemmän iloa mukanaan sekä onnistumisia.
Joten uuteen vuoteen tähyillen....

Hyvää Uutta Vuotta 2013!