Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Vuosi on taas vaihtunut ja ajattelin hiukan palata viime vuoden tapahtumiin. Vuosi 2014 oli meidän elämässämme suurien muutoksien vuosi.

Tammikuussa e-pentue näki päivänvalon ja olemme enemmän kuin tyytyväisiä tähän pentueeseen. Vaikka täydellistä koiraa ei ole olemassa niin e-pentueella on monia hyviä ominaisuuksia joista iso plussa on erinomainen karvanlaatu. Useampi e-pentujen omistaja onkin kiinnostunut näyttelyistä ja osaavat huoltaa karvaa mallikkaasti ISO KIITOS heille siitä. Nykypäivänä näyttelyt eivät ole halpoja ja niihin täytyy valmistua huolella joten kasvattajina olemme iloisia, että kasvatit käydät välillä näytillä. Olemme odottavaisella mielellä millaisia näistä pojista ja tytöstä kehittyy, kunhan ikää karttuu hieman lisää.

147.jpg

Kesään mahtui myös näyttelyitä ja iso mustamme Jethro poika täytti 2 vuotta ja pääsi viimeistelemään valio tittelin Raision näyttelyssä. Helpolla serti ei irronnut, kun aina oli jotain mutkia matkassa. Jethron viimeinen näyttely oli Nokialla josta se sai hyvät arvostelut mutta hiekalla satutti anturansa joka meni halki ja näin ollen se ontui paras uros luokassa. Tästä Jethro jäikin näyttelytauolle, koska poika ei kovin näyttelyissä esiintymisestä välitä. Jethro rakastaa maalla vahtimista, ulkoilua, kahlaamista ja rapsuttelua.

Matilda%20022.jpg

Syksy toi mukanaan ison muutoksen niin meidän ihmisten kuin koiriemmekin elämään. Koko vuoden koirat olivat aistineet minun olomuotoni muuttuvan ja varmasti tiesivät, että jotain tulee tapahtumaan. Jäinhän minä jo kesällä pois töistä ja alussa koirat olivat lopen uupuneita minun vahtimiseen. Syyskuun lopussa pikku prinsessa Matilda syntyi. Koirat olivat aluksi ihmeissään mutta hyvin äkkiä oppivat, että toinen on pieni. Alpo on jopa oppinut, että Matildan itkiessä hän osaa keinuttaa sitteriä ja tökkiä siinä olevia leluja.

641.jpg

Alpo lasten hoitaja

Matilda%20006.jpg

Matildan syntymän jälkeen koiralaumassa tapahtui muutos. Myrtti oli pidempään jo rapsutellut itseään hysteerisesti ja oli todettu ihon olevan siisti, eikä allergiaa oltu todettu muuta kuin naudalle. Matildan syntymän jälkeen oireet pahenivat. Ystävämme päätti ottaa Myrtin koeajalle jotta näkisimme oliko rapsuttelu oireiden takana tressi. Myrtti oli kuukauden uudessa kodissaan ja sen rapsuttelut loppuivat kuin seinään. Näin teimme ratkaisun koiran parhaaksi ja Myrtti muutti maalta kaupunkiin Senjan kaveriksi. Senjan luona Myrtti saa todellakin olla Yönkuningatar =) Myrtti onkin tulossa meille hoitoon nyt helmikuussa joten katsotaan alkaako rapsuttelu taas meillä. Joskus on tehtävä vaikeita päätöksiä mutta koira on vielä nuori ja sillä on toivottavasti monta vuotta edessään joten ratkaisu on koiran parhaaksi. Ihaninta on että tyttö asuu lähellä joten ikävän yllättäessä voimme sitä mennä katsomaan.

Loppuvuodesta vietimme Veeti-herran 10v syntymäpäiviä. Ukkeli on hyvässä kunnossa ja toivottavasti sellaisessa pysyykin. Veetin on meidän ensimmäisenä koirana toisinaan vaikea hyväksyä, että Matildan lelut eivät ole hänen lelujaan =)

Rentoja eläkepäiviä viettäen....

Kes%C3%A42010%20005.jpg

Joulukuussa meille muutti kaksi marsua Teppo ja Paavo =) Pojat tulivat ensin hoitoon, kun niiden omistaja ellergisoitu heinälle mutta nyt näyttäisi siltä, että ne tulivat jäädäkseen kun oikeanlaista kotia ei löytynyt. Marsuja on paljon ilman koteja. Nauroimmekin että yleensä lapset saavat marsuja hiukan vanhemmassa iässä kuin 2kk ikäisenä =) Hyvin ovat marsu-pojat tottuneet käsittelyyn ja ruoka maistuu, kovasti ovat myös kasvaneet näiden parin kuukauden aikana.