Terveiset täältä Rovaniemeltä kaikille blogimme lukijoille =) Tähän mennessä siis olemme ajaneet autolla 1420 km. Lähdimme kesäloma reissuun viime sunnuntaina kun Ristolla alkoi loma ja täällä sitä ollaan. Pakkasimme autoon koirat ja 2 kassillista vaatteita ja päätimme lähteä reissailemaan.

Sunnuntaina matka alkoi siitä, että ajoimme Tuuriin veljekset keskiselle. En muista, että siellä koskaan olisi ollut niin paljon väkeä kun tuolloin sunnuntaina oli. Loppu päivän köröttelimme Lieksaan kohti Ruunaan matkailukeskusta. Maanantai kului Lieksaan tutustuen, löydettiin paikallinen leipomo jossa oli aivan ihania karjalanpiirakoita,nam. Isäni täyttäessä pyöreitä vuosia ostimme sisarenia ja vävyjen kanssa hänelle Ruunaan koskenlasku reissun syntymäpäivä lahjaksi. Koski seikkailuun oli vielä muutama paikka vapaana joten minäkin sitten pääsin laskemaan, Risto joutui jäädä koira vahdiksi. Seikkailu oli mukava, minä sen olen kerran luokkaretkellä ala-asteella laskenut mutta oli mukava kokemus uudemman kerran.

Tiistaina pakkasimme retkikunnan ja suuntasimme auton nokan kohti Rovaniemeä. Ensin kuitenkin kävimme Lieksassa Aino& Reino tossukaupan tehtaanmyymälässä, josta lähti oranssit ja vaaleanpunaiset Reinot matkaan.  Tästä suuntana oli Ranua jossa ajattelimme yöpyä. Matkalla poikkesimme Hepökönkäälle jossa siis Suomen suurimpiin luonnonvaraisiin kuuluva vesiputous sijaitsee. korkeutta oli 16m ja kyllä se oli hieno paikka, ei voi muuta sanoa. Suurimman osan matkasta satoi kaatamalla vettä ja toisinaan sai pysähtyä, koska vettä satoi niin paljon. Ensimmäiset porot näimme ennen Ranuaa.

Keskiviikko aamuna heräilimme auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Ranuan arktinen villieläinpuisto aukesi aamulla 9 ja sinne siis suuntasimme. Eläintarha oli kyllä näkemisen arvoinen juttu. Siellä näimme jääkarhuja jotka olivat uimassa ja leikkivät isolla kumilelulla =) Ilvekset, sudet ja erilaiset linnut olivat todella upeita ja esittelivät itseään kuumuudesta huolimatta. Maakotka oli erittäin iso lintu, ei sitä edes tajua kuinka iso se on ennen kuin sen näki.

Eläintarhasta jatkoimme Rovaniemelle ja matkalla näimme vain yhden poron tienpielessä. Rovaniemelle saavuttiin puolenpäivän jälkeen tänään ja suuntasimme kesäkelkka radalle. Risto laski useampaan kerran radan. Minä ja Myrtti odotimme alhaalla ja Myrtti ei voinut käsittää mihin se Risto katosi silla hissillä =) Vuokrasimme mökin pariksi päiväksi ja voi sitä koirien riemua kun mökkiin pääsivät, eli taitaa niidenkin persukset olla puuduksissa =)

Kuvia löytyy eläintarhan eläimistä ja koko reissusta mutta kameran piuha jolla ne koneelle ladataan on tietenkin kotona joten kuvia tiedossa sitten kun kotiudumme. Mökki on aivan ihana ja paljon enemmän kuin odotimme =) Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja =)