Elämä ei mene aina niin kuin suunnitelmissa olisi, tämä pätee niin ihmisillä kuin koirillakin. Eilen aamulla matkasimme Kertun kanssa klinikalle tutkimaan mikä tilanne on, koska synnytys ei ollut käynnistynyt. Röntgenissä näkyi 6 pentua ja Kerttu laitettiin tiputukseen ja annettiin kalkkia. Sormet ja varpaat ristissä toivoimme, että pieni avustus käynnistäisi synnytyksen.

Toisin kuitenkin kävi.... Lopulta eläinlääkärin kanssa päädyimme, että Kertulle tehdään keisarinleikkaus ja samalla kohtu-ja munasarjat poistetaan. Kuusi pentua näki päivänvalon 4u ja 2n. Kertun kohtu oli venynyt ja leikkauksessa tuli jonkin verran verenvuotoa. Kertulle annettiin herätettä verenvuoron takia, koska se meni kalpeaksi.

Lääkkeistä sekaisin Kerttu alkoi kuitenkin hoitaa ja nuolla pentujaan, kunnes sille kävi vahinko ja se nappasi yhtä pentua liian lujasti. Valitettavasti pienelle uros pennulle ei ollut muuta tehtävissä kuin päästää se kärsimyksistään. Illan mittaan Kerttu oli levoton ja se ei ollut kiinnostunut pennuista laisinkaan. Yöllä kävimme nostamassa pentuja tissille toivoen, että lääkkeiden lakattua vaikuttamasta Kerttu löytäisi sisältään sen huippu äidin mikä oli viimeksikin lapsilleen. Yksi uros pentu oli todella pikkuinen ja jännitimme miten sen kävisi yön aikana...

Erittäin huonosti nukutun yön jälkeen heräsimme kauniiseen auringon paisteeseen. Kerttu ja kaikki 5 lasta ovat elossa! Kerttu on kipeä kipulääkityksestä huolimatta mutta yön aikana se löysi itsestään äidin <3 Pienimmän uroksen paino on laskenut, imuote siltä kuitenkin löytyy, pieni ei vaan jaksa pitää puoliaan tissillä isompia sisaruksiaan vastaan. Joten vielä jännitämme miten tämän pienen sisupussin käy.

image.jpgimage.jpg